Moto Trauma Kit

Varför bära traumavårdsutrustning vid äventyrsåkning på MC?

#RidePrepared

Du och din kamrat...

...är ute och kör på era adventurehojar.

Ni är ute i skogen och utforskar nya små grusvägar och spår. Vid senaste stoppet hade ingen av er täckning på mobiltelefonerna, och nu har ni letat er ännu längre ut i skogen.


Tempot höjs för varje kurva. På rutin slänger du en blick i backspegeln och i samma ögonblick ser du din kamrat slungas högt upp i luften. Motorcykeln voltar flera varv och landar i diket.


Du tvärbromsar och vänder omedelbart tillbaka. Din kamrat ligger orörlig i vägkanten, men du hör hennes skärande panikartade skrik genom hjälmen som överröstar motorljudet från din motorcykel. Hennes motorcykel ligger flera tiotals meter längre bort.

När du springer mot din kamrat och kommer fram till henne i vägkanten ser du att marken är täckt av blod. Den ljusröda blodpölen blir snabbt större av strålen som sprutar från hennes ena lår där den avhuggna tallgrenen har trängt in.

Vad gör du?Moto Trauma Kit 
- Alltid traumavårdsutrustning med omedelbar åtkomst -


Att ha grundläggande traumavårdsutrustning lätt och snabbt greppbart kan innebära skillnaden mellan liv eller död för dig själv eller dina medåkare. 


Tyvärr bär många sin sjukvårdsutrustning fastspänd på motorcykeln, eller än värre, nedpackad i en packväska vilket gör att kritiska sekundrar och minutrar går till spillo på den lilla tid du har att t.ex stoppa en katastrofblödning. I värsta fall kan du inte ens komma åt utrustningen då du i samband med en krasch kan separeras långt ifrån din motorcykel. 


Därför är det av stor vikt och absolut essentiellt att medföra viss utrustning buren på kroppen för de mest akuta skadorna som kan inträffa i samband med mc-åkning, i synnerhet för dig som äventyrsåkare som ofta befinner sig utanför det allmänna vägnätet där räddningstjänst och ambulans kan ha svårt att komma fram, och inte minst dröja lång tid. 


Vårt Moto Trauma Kit är designat speciellt med detta i åtanke, och bygger på mångårig erfarenhet från polisverksamhet i yttre tjänst, däribland motorcykeltjänst samt militär erfarenhet från internationell tjänst i högriskområden.


Utrustningen och dess bärande är helt avgörande när det kommer till ett snabbt och adekvat agerande för att rädda liv. Vattentät förvaring


- Fickan som håller sjukvårdsutrustningen är tillverkad i ett vattentätt material för att alltid hålla din utrustning fräsch och redo att användas.
(OBS! Ej sömtätad så 100% vattentäthet kan inte garanteras vid t.ex nedsänkning i vatten).

Snabb åtkomst


- Bäranordningen är designad för att både skydda din sjukvårdsmaterial, men framförallt för att alltid kunna bära den med omedelbar gripbarhet för att spara dyrbara sekunder när du måste stoppa en akut blödning på dig själv eller din medåkare.


- Intern "släde" i vilken sjukvårdsutrustningen placeras som sedan med ett enkelt och snabbt handgrepp kan ryckas ut ur den yttre förvaringsfickan.

Modulär design


- Bäranordningen bygger på det väletablerade och utbyggda MOLLE-systemet vilket gör att du enkelt kan anpassa utrustningen med olika typer av hållare och fickor från andra tillverkare, för att ha nära tillgång till annan utrustning såsom t.ex multitools, vattenflaskor, mindre verktygskit, ficklampor/pannlampor osv.

Innehåll:


- 1st molle-plattform för benbärande alt. applicering likt tankväska (fästremmar säljes separat) samt packficka med hållare för traumavårdsutrustning.
- 2st långa Malice-clips ingår för att fästa hållaren på plattformen lodrätt.


(OBS! Sjukvårdsmaterielen på bilden ingår ej).

Funktioner:


  • Intern hållare med elastiska band håller utrustningen välordnad och komprimerad. Röd paracord med invävd reflextråd samt svart toggle i änden för förbättrad greppvänlighet, även med handskar.
  • Elastiska snoddar på vardera långsida av huvudfacket för ökad kompression och/eller ytterligare fästmöjligheter av t.ex en extra tourniquet.
  • Huvudfacket kan monteras på plattformen i horisontellt eller vertikalt utförande.
  • Mycket kraftig elastisk benrem med anti-slipfunktion.
  • Snabbspännen med hällor för byxbälte.
  • Benplattform med baksida i mesh för ökad ventilation och följsamhet.
  • Patch "Moto Trauma Kit" för ökad igenkänning ingår.